2011. szeptember 3., szombat

Végre szabadon!


Hat hét rögzítőben való létezés után végre ma először levehettem a lábamról a képen is látható fixatőrt, ami egyrészt nagyon jó érzés, ugyanakkor kicsit félek, minden rendben lesz-e. De úgy tűnik igen. Jól tudok járni nélküle is, bár teljesen kinyújtani és behajlítani még nem tudom a lábam. Sebaj, hétfőtől gyógytorna kezdődik. Arra gondolok, hogy egyszer fogok még a Hoher Sonnblick oldalán felfelé kapaszkodni.

Egyszer egy 75 éves bácsival találkoztunk ott, aki du. 5 körül még felfelé mászott teljesen egyedül. Akkor vagy ötvenedszer tette meg az utat. Ilyenkor fenn alszik és reggel lejön. Ezt sokan csinálják arrafelé. Nekünk akkor sajnos csak 2950 körülre sikerült felmásznunk, de mivel nem tudtunk időben elindulni így kicsúsztunk az időből és vissza kellett fordulni. Hihetetlen az a táj és ahogy az alábbi videó mutatja a vége a legnehezebb, mert gyakorlatilag egy függőleges falon kell felmászni, ami nagyon keskeny. Igaz vannak vas kapaszkodók, de nekünk, akik nem szoktunk hozzá az ilyen terephez, lehet, hogy túl nehéz is.
Egyébként a lefelé úton ránk sötétedett az erdőben, de nem volt vészes. A térdemet viszont nagyon megviselte a lefelé út, de így is csodálatos emlék. Ha lesz időm teszek fel képeket. Akkor még nem digitális gépet használtam, tehát be kell majd szkennelni őket. Megéri.

Mi nyáron voltunk.


Sok éven keresztül ide jártunk nyaralni. Remélem megyünk még máskor is.
Csak ajánlani tudom mindenkinek.



kép helye: http://szepseg-egeszseg.vatera.hu/gyogyaszati_segedeszkoz/terdrogzito_ppj_42_1471903982.html
kép helye: http://hoehenrausch.de/berge/hoher_sonnblick/index.php