2011. november 13., vasárnap

VARGABÉLES


Az igazi receptben réteslapok közé teszik a túrós tölteléket, de én elhagytam, mert így is nagyon laktató és kalóriadús.
  1. Ki kell főzni 1 zacskó cérnametéltet, majd megvárni, amíg kihűl.
  2. 6-8 tojás fehérjét 4-6 kanál cukorral felverni kemény habbá.
  3. A sárgáját szintén 4-6 kanál cukorral kell jó habosra kikeverni, majd 75 gramm  túróval tovább keverni simára.
  4. Ehhez a masszához hozzáadjuk a cérnametéltet s könnyed mozdulatokkal  jól összekeverjük.
  5. Jöhet bele áztatott mazsola is + citromhéj ha szeretitek.
  6. Utána óvatosan beledolgozzuk a fehérjét is és az egész kulimász masszát belekanalazzuk a sütőpapírral kibélelt  vagy vajazott-lisztezett tepsibe.
  7. Nagy lángon megsütjük és már kész is.
  8. Ízesítésnél vanília aromát vagy citromlevet lehet hozzá vegyíteni

FOKHAGYMÁS TÉSZTA:

A világ legegyszerűbb és egyik legfinomabb étele.
  1. Lobogó vízben főzzünk ki egy zacskó spagettit úgy, hogy ne ázzon el és ne följön szét.
  2. Eközben kicsi olíva olajat megforrósítunk és rádobjuk a zúzott fokhagymát, az őrölt  borsot és az aprított  petrezselyemzöldet, egy pillanatra megkeverjük , majd levesszük a tűzről és ebben forgatjuk meg a tésztát. Magában vagy kis sajttal a tetején is csuda finom egyszerűség.